GEFINANCIERDE RECHTSHULP

Oosterveen Advocaten Gefinancierde Rechtshulp

een zaak op basis van

(een) toevoeging

De advocaten van Oosterveen advocaten behandelen veel zaken voor particulieren. Dat doen zij betalend, maar in veel gevallen ook op basis van gefinancierde rechtshulp.

High Trust

Gefinancierde rechtshulp

Door een combinatie van de magere vergoedingen voor rechtsbijstand in zaken die door de overheid worden gefinancierd (gefinancierde rechtshulp/toevoeging) en de toenemende specialisatie- en opleidingsvereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten en de Raad voor Rechtsbijstand, is het helaas zo, dat de advocaten van Oosterveen Advocaten met ingang van 1 januari 2020, bij een aanzienlijk aantal soorten zaken, niet langer in staat zullen zijn, om deze nog op basis van gefinancierde rechtshulp/toevoeging te behandelden.

Op dit moment is in ieder geval duidelijk dat dit zal gelden voor alle huurzaken en arbeidszaken. Oosterveen Advocaten behandelt nu al de overgrote meerderheid van dergelijke zaken op betalende basis (met name ook voor verhuurders en werkgevers en zal dat zeker ook blijven doen), maar stond, tot op heden, regelmatig ook particulieren (meestal werknemers of huurders), op basis van een toevoeging, bij, in arbeidszaken en huurrechtzaken. Dat zal vanaf 2020 dus helaas niet meer het geval zijn. Lopende procedures zullen worden afgerond. Nieuwe zaken op deze gebieden zullen niet langer op basis van toevoeging worden aangenomen.

Ook zaken die te maken hebben met het verbintenissenrecht en familierechtzaken die ingewikkeld (en dus tijdrovend) van aard zijn, zoals echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, zorgregelingen en boedelscheidingen, zullen niet langer op basis van gefinancierde rechtshulp worden behandeld.

Strafzaken, slachtofferzaken, gedetineerdenzaken, jeugdzaken, eenvoudige familierechtzaken en bezwaar/beroepsprocedures in het kader van het bestuursrecht, zullen veelal nog wel op basis van toevoeging kunnen worden aangenomen. Dit zal echter per zaak vooraf door de behandelende advocaat moeten worden beoordeeld.

Oosterveen Advocaten betreurt het ten zeerste, dat, wat ooit een goed functionerend systeem van gefinancierde rechtshulp was, systematisch door de overheid/politiek is en wordt afgebroken. Dat doet de rechtstaat zeker geen goed.

Wij hebben zo lang mogelijk geprobeerd om particulieren met een smalle beurs, zo veel mogelijk te blijven helpen, op een veelheid van rechtsgebieden. Helaas hebben wij nu dan toch moeten vaststellen dat, dat bedrijfseconomisch en ook fysiek (qua belasting en werkdruk voor de advocaten) voor een groot aantal zaken en procedures echt niet langer verantwoord is. Wij gooien daarom de handdoek in de ring voor wat betreft de behandeling van deze zaken op basis van toevoeging en dat spijt ons zeer.

Rechtsbijstandverzekering

Heel veel mensen in Nederland hebben een rechtsbijstandverzekering. In het geval u een juridisch probleem heeft kunt u zich dan wenden tot uw rechtsbijstandverzekering.

Lees verder

oosterveen advocaten

OVER ONS

Oosterveen Advocaten is het kantoor van Mark en Inge Oosterveen. Wij zijn gevestigd in Rotterdam, maar wij zijn actief als advocaat in heel Nederland.

Lees verder

oosterveen advocaten

CONTACT

Goudsesingel 513
3032 EN Rotterdam
T. +31 (0)10-3335300
F. +31 (0)10-3335301
E. info@oosterveenadvocaten.nl

Lees verder

Type hier uw zoekwoord en klik op enter