OVER ONS – Mr. M.A. (Mark) Oosterveen

Mr. M.A. (Mark) Oosterveen

OVER

Mr. M.A. (Mark) Oosterveen

Mr. M.A. (Mark) Oosterveen studeerde in 1996 af van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam in de afstudeerrichting privaatrecht. In datzelfde jaar werd hij beëdigd als advocaat en ingeschreven op het tableau van de rechtbank Rotterdam.

De eerste jaren van zijn loopbaan bekwaamde hij zich in de algemene praktijk bij het kantoor van mr. B.B. Rietbergen (en diverse andere collega’s).

Van 2001 tot 2018 voerde hij de praktijk samen met mr. Eliseo de la Fuente Gonzáles (en diverse andere collega’s) bij het kantoor De la Fuente & Oosterveen advocaten. In 2017 besloten mr. De la Fuente en mr. Oosterveen het kantoor in twee aparte takken op te splitsen en als twee zelfstandige kantoren verder te gaan. Er bestaat echter nog steeds een goede en nauwe samenwerking tussen de beide kantoren.

Mr. M.A. Oosterveen heeft zich bekwaamd op diverse rechtsterreinen. Hij is strafrechtspecialist (heeft daartoe de specialisatie opleiding van het Willem Pompe instituut in Utrecht afgerond) en is sinds 2002 lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht advocaten (NVSA). Mr. M.A. Oosterveen behandelt strafzaken in allerlei soorten en maten. Van een simpele winkeldiefstal tot complexe fraude- of drugszaken en van een mishandeling tot meervoudige moordzaken.

Daarnaast heeft mr. M.A. Oosterveen de specialisatieopleiding jeugdrecht (zowel straf als civiel) bij de Erasmusuniversiteit afgerond in 2013. Hij is sindsdien ook lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht advocaten (VNJA). Als jeugdrechtadvocaat treedt mr. M.A. Oosterveen onder anderen op in uit huis plaatsingszaken, onder toezichtstelling zaken, echtscheidingen, omgangsregelingen, alimentatiezaken, gezag zaken en afstammingszaken.

Verder is mr. M.A. Oosterveen bijzonder curator (specialisatieopleiding bij de Universiteit Leiden afgerond in 2014). Hij treedt als zodanig op in afstammingszaken en zaken waarin kinderen klem zitten tussen hun ouders of instanties. De rechtbank benoemt mr. M.A. Oosterveen in dergelijke situaties als bijzonder curator. Mr. M.A. Oosterveen behartigt in die zaken de belangen van de minderjarige en adviseert de rechtbank.

In aanvulling op zijn expertise als strafrechtspecialist gecombineerd met zijn ervaring als civilist, treedt mr. M.A. Oosterveen ten slotte ook zeer regelmatig op als advocaat van slachtoffers in strafzaken. Hij is aangesloten als advocaat bij de Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Geweld en Zeden Slachtoffers (LANGZS).

Als specialist op dit gebied is mr. M.A. Oosterveen ook bereid en bevoegd slachtoffers op basis van gefinancierde rechtshulp bij te staan in strafzaken.

Mr. M.A. Oosterveen heeft enorm veel ervaring op een grote verscheidenheid van rechtsgebieden. Dat komt met name erg goed van pas als er sprake is van zaken waarin er een samenloop is van problematieken en meerdere rechtsgebieden elkaar raken. In plaats van als specialist, vanuit de achtergrond van één specifieke discipline een probleem te benaderen, is er in plaats daarvan een veel bredere kijk, waarbij een nuchtere analyse van het probleem en het vinden van een praktische oplossing op een zo efficiënt mogelijke wijze kenmerkend zijn voor de aanpak van mr. M.A. Oosterveen.

Rechtsgebieden

Wij behandelen zaken op de volgende rechtsgebieden:

Personen- en Familierecht
Strafrecht
Bestuursrecht / Sociaal Verzekeringsrecht / Sociale Voorzieningenrecht
Arbeidsrecht
Huurrecht
Algemeen Verbintenissenrecht
WSNP / Faillissementsrecht

Rechtsgebieden

ONZE

ADVOCATEN

Mr. I.K. (Inge) Oosterveen studeerde in 1996 af aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Mr. I.K. (Inge) Oosterveen

oosterveen advocaten

ONS KANTOORPAND

Het advocatenkantoor van Oosterveen Advocaten is gelegen aan de Goudsesingel in Rotterdam.

Lees verder

oosterveen advocaten

CONTACT

Goudsesingel 513
3032 EN Rotterdam
T. +31 (0)10-3335300
F. +31 (0)10-3335301
E. info@oosterveenadvocaten.nl

Lees verder

Type hier uw zoekwoord en klik op enter