OVER ONS – MR. M.A. (MARK) OOSTERVEEN

mr. M.A. (Mark) Oosterveen

OVER
Mr. M.A. (Mark) Oosterveen

Mr. M.A. (Mark) Oosterveen studeerde in 1996 af van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam in de afstudeerrichting privaatrecht. In datzelfde jaar werd hij beëdigd als advocaat en ingeschreven op het tableau van de rechtbank Rotterdam.

mr. M.A. (Mark) Oosterveen

OVER
Mr. M.A. (Mark) Oosterveen

Mr. M.A. (Mark) Oosterveen studeerde in 1996 af van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam in de afstudeerrichting privaatrecht. In datzelfde jaar werd hij beëdigd als advocaat en ingeschreven op het tableau van de rechtbank Rotterdam.

De eerste jaren van zijn loopbaan bekwaamde mr. M.A. Oosterveen zich in de algemene praktijk bij het kantoor van mr. B.B. Rietbergen (en diverse andere collega’s). Van 2001 tot en met 2017 voerde mr. Oosterveen de praktijk samen met mr. Eliseo de la Fuente Gonzáles (en diverse andere collega’s) bij het kantoor De la Fuente & Oosterveen advocaten.

Vanaf januari 2018 werken mr. M.A. Oosterveen en mw. mr. I.K. Oosterveen samen in hun eigen kantoor: Oosterveen Advocaten.

Mr. M.A. Oosterveen heeft een zeer actieve procespraktijk en heeft zich bekwaamd op diverse rechtsterreinen.

Hij is strafrechtspecialist (heeft daartoe de specialisatie opleiding van het Willem Pompe instituut in Utrecht afgerond) en is sinds 2002 lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht advocaten (NVSA). Mr. M.A. Oosterveen behandelt strafzaken in allerlei soorten en maten. Van een simpele winkeldiefstal tot complexe fraude- of drugszaken en van een mishandeling tot (meervoudige) moordzaken.

Doordat hij zijn expertise als strafrechtspecialist kan combineren met zijn ervaring als civilist, treedt mr. Oosterveen in strafzaken bovendien vaak op als advocaat van slachtoffers. Hij is aangesloten als advocaat bij de Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Geweld en Zeden Slachtoffers (LANGZS). De afgelopen jaren heeft het rechtsterrein van het slachtofferrecht een enorme vlucht genomen en mr. Oosterveen staat dan ook vele slachtoffers en soms ook nabestaanden, bij in (meestal redelijk zware) strafzaken. Als bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven specialist op dit gebied is mr. M.A. Oosterveen ook bereid en bevoegd slachtoffers op basis van gefinancierde rechtshulp bij te staan.

Mr. M.A. Oosterveen rondde in 2013 de specialisatieopleiding jeugdrecht (zowel straf als civiel) bij de Erasmusuniversiteit af. Hij is sindsdien ook lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht advocaten (VNJA). Als jeugdrechtadvocaat treedt mr. M.A. Oosterveen onder andere op in strafzaken waarin minderjarigen verachte zijn. Daarnaast behandelt hij ook uit huis plaatsingszaken, onder toezichtstelling zaken, echtscheidingen, omgangsregelingen, alimentatiezaken, gezag zaken en afstammingszaken.

Al vanaf 1996 behandelt mr. Oosterveen zaken en procedures op het gebied van het arbeidsrecht. De afgelopen jaren heeft mr. Oosterveen zich meer en meer toegelegd op dit rechtsterrein en betreft een aanzienlijk gedeelte van de door hem behandelde zaken, zaken op het gebied van het arbeidsrecht. Meestal treedt mr. Oosterveen op voor werkgevers, maar ook particulieren maken gebruik van zijn bijstand.

Ten slotte adviseert en procedeert mr. Oosterveen veelvuldig op het gebied van het huurrecht. Tegenwoordig voornamelijk voor (professionele) verhuurders of beheerders, zowel over het sluiten van huurovereenkomsten als op het moment dat er problemen ontstaan met huurders en de huurovereenkomst beëindigd of ontbonden dient te worden.

Mr. M.A. Oosterveen heeft enorm veel ervaring op een grote verscheidenheid van rechtsgebieden. Dat komt met name erg goed van pas als er sprake is van zaken waarin er een samenloop is van problematieken en meerdere rechtsgebieden elkaar raken. In plaats van als specialist, vanuit de achtergrond van één specifieke discipline een probleem te benaderen, is er een veel bredere kijk, waarbij een nuchtere analyse van het probleem en het vinden van een praktische oplossing op een zo efficiënt mogelijke wijze, kenmerkend zijn voor de aanpak van mr. M.A. Oosterveen.

RECHTSGEBIEDEN

WIJ BEHANDELEN ZAKEN OP DE VOLGENDE RECHTSGEBIEDEN:

mr. M.A. (Mark) Oosterveen

mr. M.A. (Mark) Oosterveen

Advocaat

mr. I.K. (Inge) Oosterveen

mr. I.K. (Inge) Oosterveen

Advocaat

ONZE

ADVOCATEN

Mr. I.K. (Inge) Oosterveen studeerde in 1996 af aan de Rijksuniversiteit Leiden.

ONS KANTOORPAND

Het advocatenkantoor van Oosterveen Advocaten is gelegen aan de Goudsesingel in Rotterdam.

CONTACT

Goudsesingel 513
3032 EN Rotterdam
T. +31 (0)10-3335300
F. +31 (0)10-3335301
E. info@oosterveenadvocaten.nl